Retour sturen

U heeft het recht (herroepingsrecht) om uw bestelling zonder opgaaf van reden retour te sturen, indien het product niet uit de verpakking is geweest of is gebruikt. Wij bieden u hiervoor een digitaal formulier welke u hier kunt vinden. Met dit formulier kunt u met uw bestelnummer en postcode gebruik maken van het herroepingsrecht. Dit kan tot 14 dagen na het ontvangen van uw bestelling. LET OP: u kunt dit formulier ook gebruiken als u een deel van uw bestelling retour wilt sturen.

LET OP: de kosten voor het retour sturen van uw bestelling zijn voor uw eigen rekening.

Voor onze Belgische klanten
Woont u in België dan raden wij aan om een retour te verzenden met DHL. De kosten van het retourneren naar Nederland met Belgische post zijn 2 keer zo hoog als met DHL.
Bij DHL kunt u online gelijk een verzendlabel aanmaken en printen. Het pakket kunt u dan inleveren bij een DHL service point bij U in de buurt.

Omruilen

Ook voor omruilen kunt u gebruik maken van het retourformulier. U kunt in het opmerkingenveld aangeven of en welk item u wilt ruilen. Wij maken dan een nieuwe bestelling voor u aan zodat uw weer perfect op de hoogte wordt gehouden van de levering.

Garantie

U heeft een garantie van 2 jaar op alle elektronica, mits er niets aan gewijzigd is; Of het product in aanmerking komt voor garantie wordt bepaald door de fabrikant. Voor schade aan mechanische delen  en schade door eigen handelen geldt geen garantie.

 Wat moet ik doen als een pakket beschadigd wordt aangeboden?

Alle bestellingen worden voor verzending zorgvuldig door Hobma modelbouw gecontroleerd op gebreken. Toch kan het onverhoopt voorkomen dat een product beschadigd is bij ontvangst. In dat geval kun je het beste contact met Hobma modelbouw opnemen en het defect aan ons melden. Het defecte product kan na overleg retour gestuurd worden waarop wij u snel mogelijk een ander exemplaar zullen toesturen.

Retourzendingen zijn voor eigen risico. Dit houdt in dat Hobma modelbouw niet aansprakelijk is voor het zoekraken of voor beschadiging van de retour gestuurde goederen. U dient zelf te zorgen voor een retourzending met voldoende frankering.

Garantie

Hobma Modelbouw garandeert dat de door haar geleverde producten voldoen aan de eisen van bruikbaarheid, betrouwbaarheid en levensduur zoals deze door partijen bij de koopovereenkomst in redelijkheid zijn bedoeld, en staat daarmee in voor de fabrieksgarantie van het aan u geleverde product. De garantietermijn komt overeen met de fabrieksgarantietermijn.

Deze garantie geldt niet in geval het gebrek is te wijten aan:

  1. Nagelaten verzorging
  2. Opzettelijke beschadiging
  3. Onoplettendheid

Aanspraak op garantie vervalt indien andere dan de door aangewezen service / reparatiediensten, herstel – of andere werkzaamheden aan het product hebben gepleegd.

Op tweedehands artikelen geven wij geen garantie

Wat valt niet onder de garantie

Enkele artikelen zijn uitgesloten van garantie omdat deze onderhevig zijn aan slijtage:

Accu’s (tenzij anders vermeldt)

Elektronica; garantie wordt bepaald door de fabrikant

Mechanische delen

Indien het product niet bij ons is gekocht.

Garantie procedure

Het is vervelend als een artikel niet of niet naar behoren functioneert. Raadpleeg altijd de handleiding van het product voor eventuele probleemoplossingen. Als er een artikel direct na ontvangst niet goed functioneert, dient u dit aan ons zo snel mogelijk kenbaar te maken. Neem in dit geval contact op met ons. Mocht het artikel toch defect blijken, zullen wij een oplossing aan u voorstellen.

Volg de volgende stappen als je een artikel naar ons wilt versturen voor garantie

Vul het garantie aanvraag formulier in. Klik op de rode tekst om het formulier te downloaden.

Stuur het ingevulde formulier naar info@hobmamodelbouw.nl

Wij nemen contact met u op om te kijken of het op te lossen is.

Indien de artikelen retour  gezonden dienen te worden, verzoeken wij u het formulier bij te voegen.

Indien blijkt dat het product defect is geraakt door eigen toedoen zullen wij je voorstellen het product te repareren (indien mogelijk). Hiervoor kunt u een prijsopgaaf ontvangen.