nieuw

 Noteer vast in uw agenda!   1 en 2 juni 2019 vinden de Internationale Modelbouwdagen 2019 weer plaats. 1 keer in de 2 jaar staat het Industrieterrein De Aam in het teken van modelbouw; clubs uit binnen-en b…

Lees verder...

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.

Daarom Hobma Modelbouw:

  • 30 jaar ervaring
  • Ruim 100.000 verschillende artikelen uit voorraad leverbaar
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Eigen reparatie service

Hoog bezoek bij Hobma Modelbouw te Elst

Hoog bezoek bij Hobma Modelbouw te Elst

In de agenda van Rob Hobma stond 15 april 2014 dik onderstreept! Reden; De burgemeester en het voltallige gemeentebestuur kwam op werkbezoek!
Tijdens zo'n werkbezoek nemen burgemeester en wethouders een kijkje in de "keuken" van bedrijven in hun gemeente. Ze praten met de ondernemers over de gang van zaken, over toekomstplannen en over probleemstukken waar men tegenaan loopt.

Voor deze gelegenheid had Rob zijn winkel ingericht als een tentoonstellingsruimte waarin alle activiteiten die hij ontplooit, belicht werden. Naast een uitgebreide presentatie over alles op het gebied van modelbouw, werd aandacht besteed aan de verkoop van vuurwerk bij de Vuurwerkstunthal en de organisatie van de Internationale Modelspoorbeurs in Houten. Het bezoek kwam, vol verwondering, ogen en oren te kort!

De samenwerking tussen de verschillende bedrijven in de gemeente kwam ook nadrukkelijk aan de orde. De bezoekers konden bij Hoefsloot, meubelzaak en buurman van Hobma Modelbouw, naast meubels ook diverse constructies (gemaakt door modelbouwers) als boten en een groot Meccano rad van avontuur bewonderen. Na afloop werden bij Intratuin heerlijke Chinese hapjes geserveerd. Daar hing boven het hoofd van de bezoekers een prachtig groot watervliegtuig!
Groot en opmerkelijk was de bewondering van de burgemeester toen hij een Drone liet vliegen. Over de Drone is namelijk veel te doen. Denk aan het schenden van privacy en de angst voor ongelukken. Ook hierover maakt het gemeentebestuur zich zorgen. Toen men ervoer op welke wijze er legaal mee gevlogen wordt en een Drone vol elektronica zit die ervoor zorgt dat men met een Drone juist heel veilig kan vliegen, ebden hun zorgen weg. Maar, ook hier geldt uiteraard; het ligt in een ieders eigen verantwoording er op de juiste manier mee om te gaan.

Veel later dan gepland ging het hoog bezoek huiswaarts; Voldaan, gevoed met enorm veel informatie en... met een kleine Drone!
 

 

Groots in kleine Artikelen!

Aanmelden

Kies hieronder over welk nieuws u graag een nieuwsbrief ontvangt. Klik daarna onderaan op 'Aanmelden'.